Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

een eigenzinnige blik op de literatuur
  0 0

  ‘het aardse grauw bezingen’ De Russische Bibliotheek van Van Oorschot bestaat dit jaar precies zestig jaar. Om dit te vieren geeft de uitgever de kleine bloemlezing Ode aan de voetganger uit. Schrijver en vertaler Kees Verheul koos uit het werk van drie dichters (eveneens verschenen bij Van Oorschot) een handvol gedichten. Voor wie nog niet bekend is met het werk... Lees verder »

  0 0

  Er wordt een film gemaakt over de vermissing van de Franse schrijver Michel Houellebecq tijdens een Nederlands/ Belgische tournee ter promotie van zijn roman De kaart en het gebied in 2011. Houellebecq zou in september 2011 signeren in Amsterdam, Den Haag en Brussel maar was opeens ‘onbereikbaar en onvindbaar’. Enkele dagen later dook hij weer op maar nooit werd duidelijk... Lees verder »

  0 0

  Schrijfster en actrice Marian Boyer is overleden. Dat maakte uitgeverij De Geus vandaag bekend. Boyer debuteerde in 2001 met de roman Het engelentransport die genomineerd werd voor de G.J. Lubberhuizen/ Marten Toonderprijs en de Vrouw & Kultuur Debuutprijs. Hierna schreef ze de roman Fantastisch lichaam (2005), de verhalenbundel Een kleine storm (2009), en de roman een Geslaagd leven (2013). Boyer... Lees verder »

  0 0

  Guido Gezelle, originally uploaded by coen peppelenbos. Een Spaans meisje wil heel graag bij het standbeeld van Guido Gezelle op de foto. Ik vraag me af of ze ooit iets van de Vlaamse dichter heeft gelezen. Ze neemt een sexy pose aan, want het is haar geleerd dat een been recht, een been gebogen en dan de tieten vooruit sexy... Lees verder »

  0 0

  Vlak nadat Aspes Het Vierkant van de Wraak (1995) in Amerikaanse vertaling verscheen heeft de Russische uitgeverij Centrepolygraph de rechten van het thrillerdebuut én zijn opvolgers De Midasmoorden (1996) en De Kinderen van Chronos (1997) gekocht. De uitgeverij publiceert ook crime novels van David Gilmour – niet de gitarist – , Deon Meyer, Charles Todd en Kenneth J. Harvey. Vorige... Lees verder »

  0 0

  De suggestie van een verhaal Terwijl hij door Regent´s Park wandelde – over een laan die hij altijd koos, uit de vele – kreeg Jasper Gwyn ineens het duidelijke besef dat wat hij elke dag deed om de kost te verdienen niet langer bij hem paste. Die gedachte was al vaker bij hem opgekomen, maar nooit eerder zo helder en... Lees verder »

  0 0

  Schaamstreek


  0 0

  Voor de langzame lezer Je hebt van die schrijvers waar de beschrijvingen van de bladzijden knallen: vuurwerk per alinea. Er zijn ook schrijvers die gereserveerd en rustig hun verhalen vertellen: er knalt niets, maar toch word je geraakt. De Amerikaanse auteur James Salter behoort tot het tweede soort. In Schemering bekroond met de PEN-Faulkner prijs staan elf verhalen die de... Lees verder »

  0 0

  Herman Brusselmans, Joost Zwagerman, Karin Amatmoekrim, Tessa de Loo, Nico Dijkshoorn, Ted van Lieshout, Peter Römer, Arthur Japin, Thomas Verbogt, Abdelkader Benali, F. Starik, Frank Westerman, Eric Corton, Angela Groothuizen en Sunny Bergman. Dat zijn de eerste namen die de CPNB vrijgeeft van optredende schrijvers bij Manuscripta. Manuscripta is dit jaar vernieuwd. Het wordt gelijktijdig met de Uitmarkt gehouden en... Lees verder »

  0 0

  Zaterdag 31 augustus wordt -als het aan het Haags dichtersgilde ligt- voor de dertiende keer het Haagse poëziefestival Poëzie aan de waterkant gepresenteerd. Omdat Poëzie aan de waterkant een gratis festival is, wordt er gezocht naar andere manieren om het festival mogelijk te maken: ‘We willen geen hekken om ons festival of entree heffen maar open staan voor iedereen die... Lees verder »

  0 0

  Koninklijk bezoek Mijn flesje en ik zijn op Villa Eikenhorst geweest. Wie nu even met zijn ogen knippert, en denkt ‘ja maar daar woont toch…’ kan ik meteen uit de droom helpen. Inderdaad, daar woont onze nieuwe koning, samen met zijn gemalin, die, sinds ze zich ‘koningin’ mag noemen, niet alleen van hem is maar ook een beetje van ons... Lees verder »

  0 0

  Maar liefst € 16.000,- geven het Lira Fonds, de Kunstraad Groningen en gemeente De Marne aan het nieuwe Nederlandse Poëzie Encyclopedie-deelproject: Groninger dichters. Opmerkelijk, omdat eerder al bleek men bij de Poëzie Encyclopedie goed is in het parafraseren van gegevens van de Koninklijke Bibliotheek, men graag andere sites belastert, maar die sites wel wil gebruiken om andere mensen/sites te belasteren... Lees verder »

  0 0

  Op 9 juli overleed de Canadese schrijver Gaétan Soucy, de Scotiabank Giller Prize (waarvoor Soucy ooit genomineerd was) plaatste een kort portret op YouTube.

  0 0

  Afgesneden van de wereld In eerste instantie denk je die vertaler weet niet hoe het moet. De hoofdpersoon in Het meisje dat te veel van lucifers hield spreekt rare, wat ouderwetse taal. Hij is nog maar een puber maar schrijft de memoires met de taal van een tachtigjarige. Bovendien gebruikt hij verbasterde uitdrukkingen. Erg verwarrend allemaal. Zeker als de hij... Lees verder »

  0 0

  Volgend jaar pas in de bioscoop, maar deze zomer vinden de opnamen plaats van Oorlogsgeheimen, naar het gelijknamige jeugdboek van Jacques Vries. De regionale zender L1 (Limburg 1) nam een kijkje en sprak met de schrijver.

  0 0

  Schippersintuïtie Een lichte vorm van onrust bij een van de twee opvarenden, noem het ‘zeeangst’, drijft de Argos van de Noordzee het Slijkgat in, de aanloopgeul naar Stellendam en daarmee richting Zeeland, in plaats van zuidwaarts, naar de Banjaard en Oostende, richting Ramsgate, waarvoor alle kaarten aan boord zijn. Het schip is zeewaardig genoeg voor een dergelijke oversteek, maar iets... Lees verder »